Obiceiuri de Revelion

CML Store / 31-12-2015

Postat de CML Store

Obiceiuri de Revelion

   Anul Nou simbolizează de cele mai multe ori noi începuturi, noi etape, noi dorințe. Tocmai pentru că de-a lungul timpului oamenii au acordat o atenție deosebită trecerii dintre ani, au luat naștere numeroase tradiții și superstiții despre care se spune că ne ajută să fim mai prosperi în Noul An, mai sănătoși sau chiar să ne căsătorim.

1. Pentru prosperitate e bine să ai câteva boabe de grâu în buzunar – acestea sunt simbol al prosperității, precum și câțiva bănuți pentru ca Noul An să nu te prindă săracș

2. Pentru a avea mulți bani în anul ce vine e bine să mănânci struguri sau stafide în noapte trecerii dintre ani

3. Pentru a te strecura printre greutăți și probleme în 2016, e recomandat să mănânci pește – astfel vei fi alunecos ca acesta

4. Pentru ca Noul An să fie luminos este bine să aprinzi o lumânare pe care să o lași să ardă până dimineața

5. Îndrăgostiții trebuie să se sărute sub vâsc la miezul nopții pentru a se bucura de dragoste tot anul

6. Tot pentru un an plin de iubire este bine să porți haine sau accesorii roșii - culoare care simbolizează pasiunea

7. Nu este indicat să dai bani în noapte de Revelion sau pe 1 ianuarie, precum nici să arunci gunoiul. Se spune că dacă dăm ceva, dăm și norocul

8. Se spune că prima persoană care va intra în casă poate aduce noroc sau ghinion cu ea. Conform superstițiilor, persoanele brunete aduc noroc, în timp ce persoanele roșcate sau blonde aduc ghinion. De asemenea, se spune că dacă prima persoană este bărbat va aduce noroc, iar dacă este femeie, va aduce ghinion.

9. La cumpăna dintre ani este bine să se lase toate ușile și geamurile deschise pentru ca vechiul să iasă și noul să intre.

10. Domnișoarele care își doresc să se mărite în noul an trebuie să vadă un bărbat prima oară pe geamul de la dormitor

11. Nu este bine să ai nicio datorie, pentru a nu fi dator în tot anul

12. E bine să porți ceva nou, pentru că simbolizează schimbarea și prospețimea.

   Pentru Revelionul 2016, eu voi purta o pereche de botine de piele noi. Iubitul meu se va bucura și el de o pereche de pantofi de piele noi-nouți, care se vor asorta de minune cu costumul nou și cravata roșie. Nouă ne place să ne achiziționăm încălțămintea online, deoarece lucrăm foarte mult și nu avem mereu timp să mergem în magazine. Dacă vrei să îți cumperi încălțăminte de calitate superioară la prețuri accesibile, recomand cu toată inima www.motokids.ro .

Pentru anul 2016, îți doresc multă iubire, împlinire, belșug, pace, sănătate și momente de care să îți amintești cu drag toată viața. La mulți ani!